eller Registrera för att skapa inlägg och ämnen.

Norrköping - Sirius [2020-10-04 kl 17.30]

Nog för att vi brukar vara bra mot Peking, men det känns klar fördel Snoka i detta möte. Det gjorde det ju senast också när vi lyckades ta ned dem på jorden, och vi har väl aldrig varit favoriter mot dem, och brukar gilla att slå i detta underläge. Norr'ping tycks passa oss bra av någon anledning. Däremot lär de (den tidigare så kritiserade Jens Gustafsson) gjort sin Sirius-läxa bättre den här gången kanske?

Defensiven oroar inför morgondagen. Lukas får allt se till att revanschera sig med en stormatch! Avstängning på Kalle och troligtvis avbräck på Ståhlmannen oroar till höger där en joker lär tillkomma (för inte ruckar man väl på Tim?) samt därtill viss osäkerhet kring "Jallarna", framför allt den äldre, gör att vi tvingas laborera om en del i den redan något stabbiga backlinjen. Troligtvis blir nog ändå backlinjen till 3/4-delar intakt, högerbacken kan övertyga, och offensivt har vi ju bra läge och resurser.

Peking å sin sida har dock inför denna match sin alltid så unge och lovande islänning avstängd, men inte minst lägligt nog tappat den målfarlige och stabile mittbacken Lauritsen till Dinamo Zagreb för inte mindre än 19 Mkr + fin VFK och därtill kammar de nu in VFK på Eliasson till Nimes.

Den här matchen känns säsongsdefinierande: Vinst och vi kan fortsatt snegla på ädla tabellplaceringar med Europa som innebörd, kryss och vi kan fortsatt vara med och nosa under hösten medan en förlust gör att man tappar i toppen men ändå kan ta fortsatta kämpatag mot klubbrekord. Peking, som efter två vinster och kryss mot MFF, nu åter har känning i tabelltoppen lär inte vika en tum. Hoppas att vi revanscherar oss efter den svajiga ÖSK-matchen. Vi har de facto inte förlorat två matcher i rad på hela säsongen så tycker att vi kan fortsätta på den islagna banan. Kör hårt!

Förbaskat fin trepoängare. Peking är bra, men spelar helt fel mot oss. Vi är oerhört bra mot låga försvar enligt min mening, det är när våra anfallare och centrala fältare sätts under ordentlig press som vi ibland vacklar. Det ska vi tacka och ta emot för, men det hänger ju även ihop med att dom förstås är ett spelande lag i grunden och inte lika bra utan boll, så när vi har bollen neutraliserar vi mycket av deras styrkor per automatik.

Matchen i sig var inte mycket att klaga på. Man ska inte glömma att Lukas har nån bra parad tidigt i matchen, det är viktigt. Likaså den psykologiskt snabba kvitteringen före paus när vi hamnar i underläge. Det banar väg för att vi kan gå ut och spela vårat spel i andra. Första kvarten där är bland det bästa(bland mycket bra) vi presterat i år och målet var helt på sin plats. Sen är det en jämn match, men där vi försvarar oss bra och är påkopplade i 90 minuter plus tillägg. Johan Karlsson imponerar stort, killen har mer i sig än man kan tro vid en första anblick. Sen har Roche växt in i det så pass att han på allvar konkurrar även vid en helt frisk trupp, lättare att göra i ett lag i medvind förstås men vi är helt beroende av alla spelare på planen för att vinna såna här matchen och när dom är högst bidragande i det blir man ju väldigt nöjd.

Idag säkrades även kontraktet för den ultrapessimistiska :>

Ah, ännu en meriterande seger mot Peking! Fan vad skönt det satt, och vilken stabil match vi gör. Vi neutraliserar motståndet fullständigt, känns det som. Deras låga press är nog frukten av vårt luriga spel. Helt okej att gå in i uppehållet med en poäng upp till medaljplats och detta med en match mindre spelad. Vilket otroligt tabelläge vi befinner oss i nu, och inte blir våra förutsättningar sämre av att tabellkollegorna tappar diverse nyckelspelare. Inte utan att man tillåter sig drömma lite.

Lukas, ja. Han revanscherade sig. Inte minst på ovannämnda benparad som är grym, men förstaläget smått katastrofal som höll på att bli ännu en sådan tavla. Att den märkliga returen räddas upp med benen blir matchdefinierande. Hela vägen från målvakt och framåt gör alla sedan solida insatser – ingen faller ur ramen.

”Troligtvis blir nog ändå backlinjen till 3/4-delar intakt, högerbacken kan övertyga, och offensivt har vi ju bra läge och resurser.”

Så bidde det verkligen. Johan i all ära (påminner om Kim S som spelade överallt), men han känns ju onekligen mest som en naturlig ytter/vingback och lyckades verkligen övertyga i denna ”debut”. Vårt grundspel och självförtroende är dock så överväldigande att ett avbräck här och var inte tycks bli så ödesdigert för oss just nu.

Gött mos att vi studsar tillbaka så här och att vi dessutom kan stänga matchen på ett någorlunda tillfredsställande sätt, även om man med vårt förflutna sitter med maxpuls när de får med sig en hörna det sista som händer och de skickar upp allt, inklusive målisen. Nu får vi njuta av tabellen och konservera denna form till avslutningen av serien. Rydström & co har verkligen skapat underverk av årets Blåsvart! Big up! 👍👊