eller Registrera för att skapa inlägg och ämnen.

Sirius - Östersund [2020-10-18 kl 14.30]

Dags igen då. En match där vi känns som rättfärdigade favoriter om än att vi brukar ha svårt att klå ÖFK, men vi gjorde ju det senast.

Att Keita sitter i karantän är ett tungt avbräck för jämtarna, och även Mohlin sägs vara osäker. Står Mills så säger jag bara: Våga skjuta, tufft att göra mål!

Åkej, vad ska man säga? Vi vågade skjuta, men ah. Kvaliteten i skotten var inte bra. Allt för många dåliga avslut, 14 stycken är utanför mål och dessa kan det ju inte bli mål på. Lägg därtill 14 fruktlösa hörnor. Mills fick självförtroende och överträffade förväntningarna, helt klart, och stod upp bra, även om Elias långskott är lite billig att släppa in (dock styrning i muren). Även Lukas vid 1-2 är väl inte omöjlig att ta, som Rydström påpekat i efterhand. Om Lukas skulle backa ett steg eller två hade han nog hunnit reagera bättre. Det ser inte ut att vara ett svinhårt skott, och långt ifrån stolpen från mållinjen sett.

Som så många gånger förr den här säsongen bjuder vi på mål. *suck* Tims olyckliga felträff vid 1-2 som typ friställer deras Turgott finns ju inte. Tyckte även Tim missbedömde det första målet lite genom att inte markera Turgott, utan i stället hålla blicken mot Hörberg som trots allt kommer ur en snäv vinkel. Dock var Hjalles man-man mot sin landslagskollega än värre, synd när han lyckas så väl annars.

Också gjorde de faktiskt två av sina mål efter offensiva bolltapp där Sugi var intrasslad. ÖFK hade dock exemplariska omställningar och vi blev verkligen tagna på säsongen av dessa.

Vi ska dock kunna få bättre betalt av det stora bollinnehavet tycker man ju. Försöket med att byta ut Mo mot en desto mer renodlad anfallare i Jocke P föll inte heller särskilt väl ut. Till slut fick vi ägna tilläggstiden åt att i desperation hoppas på Jalles första mål i Sirius-tröjan.

Nej, fan vilken tung förlust detta var.

Klurar på om det ändå inte är bättre långsiktigt att vi slutar 6-8 än 3-5. Vi är inte riktigt "där" som klubb än och jag tror att det kan bli en börda om vi snackas upp för mycket efter en bra säsong i detta läge. Spelmässigt kommer det finns förväntningar på oss oavsett nästa år. Förstå mig rätt, fotboll är sällan så logisk att man enkelt bygger vidare från säsong till säsong(se Giffarna) och därför är det viktigt att vara i nuet, men när det gäller oss känner jag verkligen att vi är i startgroparna. Allt tyder på god ekonomisk tillväxt kommande åren och vi har en ung trupp på väg uppåt, då kan det bli jobbigt att leva upp till resultatmässiga förväntningar om att vara topp-5 när man rent truppmässigt ligger och skvalpar runt 10:e plats.

Det här var ju en säsong när coronan kom som enbart handlade om överlevnad för oss, då vi även om vi sköter oss bra numera sitter med väldigt små ekonomiska marginaler. Förhandstipsen låg närmare 15 än 7 om man säger så, även om jag var optimist att vi skulle kunna vara bäst på undre halvan. Nu ser det ut som att vi kommer vinna mark jämfört med övriga, andra klubbar i vårat skikt blöder mer och vi har blivit ett attraktivare klubbval. Nu gäller det att inte sväva iväg, och ingen att värvningarna så långt tyder på det utan känns väldigt långsiktiga.