Synliga sökvägar i forum – Du är här:ForumVästra Sidan: Sirius FotbollSilly Season 2021
eller Registrera för att skapa inlägg och ämnen.

Silly Season 2021

Fan, Ola kör ju stenhårt.

Klara nyförvärv inkl. förra sommarens värvningar:

Ekin Bulut, från Vasalund

Jacob Ortmark, från Degerfors

Patrick Nwadike, från Landskrona

David Mitov Nilsson, från Sarpsborg

Marcus Mathisen, från Falkenberg

Christian Kouakou, från IFK Göteborg

Ut är Niklas Thor, Daniel Jarl, Hjalmar Ekdal, Elias Andersson, Jonas Lindberg och Andre Österholm. Säkerligen en tidsfråga med Steffo Vecchia också.

Kebba och Kennedy verkar däremot ha tagits till nåder med ny tränare och ingå i planerna.

Senaste ryktet är  finsk-albanske Albion Ademi i Mariehamn som öste in poäng ifjol, högerfotad med liknande utgångsposition på vänsterkanten som Vecchia. Här ska det vara tal om en övergångssumma i höjd med den vi betalade för Sugita. Skulle vi få in honom ser vi väldigt intressanta ut från mitten och framåt. Men har vi  tillräckligt bakåt?

Vecchia väck, väldigt skönt att det inte blev ett allsvenskt lag i alla fall.

Albanen ska ha varit högvilt på marknaden och hamnade hos DIF för en ansenlig summa.

Vi provspelar den isländska vänsterbacken Runar Sigurgeirsson nån vecka framöver. Spelar eventuellt mot Gefle.

Uppdatering om truppbygget.

Klara nyförvärv inkl. förra sommarens värvningar:

Ekin Bulut, från Vasalund

Jacob Ortmark, från Degerfors

Patrick Nwadike, från Landskrona

David Mitov Nilsson, från Sarpsborg

Marcus Mathisen, från Falkenberg

Christian Kouakou, från IFK Göteborg

Aron Bjarnason, från Ujpest (via Valur)

Ut är Niklas Thor, Daniel Jarl, Hjalmar Ekdal, Elias Andersson, Jonas Lindberg, Andre Österholm, Steffo Vecchia.

Utlånad: Isak Bråholm, till Sandviken

Det lösa ryktesväg i riksmedia är att Adi Nalic kan vara aktuell på lån. Men det vi har nu klarar vi oss åtminstone till sommaren med.

Jag tycker inte riktigt Ola har addresserat våra problem bakåt. Mathisen kanske ger lite stadga framför backlinjen men Nwadike och Kebba istället för Ekdal och Jarl är varken någon kortsiktig förbättring eller mer bredd. Men bara tre mittbackar och en omskolad i Roche finns inte mycket utrymme för skador, som vi haft några här på försäsongen. I en ideal värld hade vi haft en till mittback som går rätt in i elvan så att vi kan skola in Roche och Nwadike i lugn och ro. Nu blir det nog rätt mycket upp till bevis direkt som det känns.

Sedan ovanstående inlägg skrevs har vi tagit in Colley, som även gick in direkt i elvan och började bra, men svalnade lite på slutet av vårsäsongen. Nån lugn inskolning av Roche som mittback har det definitivt inte blivit som blandat högt och lågt. Nwadike har gått skadad och inte bidragit. Björnström som heller inte varit särskilt bra ryktas bort. Så det känns fortfarande otroligt tunt och bräckligt bakåt. Colley är ju dessutom ännu bara på lån. Ska vi någonsin lyckas stabilisera defensiven i detta framåtlutande spelsätt?

Räcker Ortmark och Kouakou som främsta kraft framåt samtidigt som Sugita letar efter fysisk form och Bjarnason fortsätter gå mystiskt skadad? Där kändes det faktiskt riktigt spännande inför säsongen men överlag har vi inte skapat i närheten så många målchanser som vi borde utefter hur fria tyglar som ges. Det har varit mer 2019 än 2020 allt som allt sista tredjedelen.

Just nu är jag väldigt orolig för återstående delen av säsongen med befintligt material. Bäckström tar ut vettiga elvor och säger rätt saker, men han har inte övertygad mig som allsvensk tränare än. Får vi Sugi i form och tar in ett par förstärkningar i sommar så kan vi nog fortfarande göra en hygglig säsong en bit ifrån det värsta bottenträsket. Om inte får vi nog en rejäl ångesthöst. Jag vill också påpeka att vi har tufft spelschema på slutet så vi kan inte gå in i tredjedelen av säsongen med svag poängskörd men någon falsk trygghet att det löser sig.