Synliga sökvägar i forum – Du är här:ForumVästra Sidan: Sirius BandyLAIK-IKS 28 februari
eller Registrera för att skapa inlägg och ämnen.

LAIK-IKS 28 februari

Sida 1 av 3Nästa

Första kvalmatchen redan på fredag! Jag har väldigt dålig koll på LAIK Jag hoppas på gasen i botten och full fart framåt.

2-5 blir det och det är 7 Västringar på plats

 

Lidköpings Tillberga går miste om en kvartett Villa-junisar som har utvecklingsavtal med Laik, dessa får p.g.a. reglementet inte delta i kvalet. Det är dock inga bärande spelare, utan har bara varit med i sammanlagt sju matcher.

Vi borde vinna med 10-2.

Hörde att Laiks ordf svingade i BandyPuls? Förvånad över att vi inte är bättre … Samtidigt vet inte ens klubben om de vill eller kan gå upp. Pajigt!

Från Bandypuls

Elitserien eller inte?
Med två dagar till kvalstart vet Lidköpings AIK fortfarande inte om de vill nå avancemang.
– Intentionen är att gå upp, men frågan är om vi ska göra det nu, säger ordförande Ingemar Sixtensson.

går säkrade LAIK en tredjeplats i allsvenskan och tog därmed den sista platsen till elitseriekvalet. Där kommer Lidköpingsklubben att möta allsvenska kollegan Falu BS samt elitserieklubbarna Sirius och Frillesås.

Efter gårdagens seger sade tränaren Jesper Bryngelson att han inte är rätt person att fråga om hur klubben gör om laget spelar sig fram till avancemang.

Dagen efter triumfen kan inte heller LAIK:s ordförande Ingemar Sixtensson svara på det.

– Vi tar inga beslut förrän vi vet hur det har slutat, men vi vill vara en elitserieförening inom några år, säger han.

– När kvalserien är färdigspelad får vi se hur ekonomin ser ut, vilket spelarmaterial vi har och om vi kan ta platsen. Vi vill inte bli ett Åby/Tjureda som åker ur efter att ha tagit bara en poäng.

Hade det inte varit mer rättvist att bestämma det innan kvalet, så att ett lag som vill gå upp hade fått platsen i stället?

– Svårt att svara på. Intentionen är ju att gå upp, det är ingen som inte vill gå upp, men frågan är om vi ska göra det nu. Det är en stor omställning. Jag kan inte ge ett bättre svar nu, säger Sixtensson.

Vad säger spelarna om läget?

– Vi har inte pratat om detta än. Vi har inte velat störa spelarna under perioden när de varit koncentrerade på att klara uppgiften.

Pratar ni med samarbetsklubben Villa i det här eller kör ni ert eget race?

– Det är ett eget race. Vi har ett samarbetsavtal, men det finns en klausul i det. Dagen då båda föreningarna eventuellt spelar i samma serie så upphör avtalet.

Oavsett vad Lidköpings AIK bestämmer sig för om kvalet blir lyckat är Ingemar Sixtensson mycket nöjd över vad laget har presterat under säsongen. Han tycks också vara full av självförtroende inför kvalet.

– Kval är ju också en mental resa, men nu är vi lite fundersamma eftersom vi inte vet var Sirius och Frillesås står i dag. Vi är förvånade över att de inte är bättre, så det här kan bli ett drama in i slutet, säger han.

LAIK inleder med hemmamatch mot Sirius på fredag.

Jag vill minnas att det finns sanktionsmöjligheter mot lag om de inte tar Elitserieplatsen när de spelat sig till den. OM de inte vill gå upp så måste de i så fall se till att inte kvalificera sig dit.

Samtidigt tillåter väl knappast bandyn läggmatcher. Blir ett moment 22.

Skum inställning i Lisch.

Det kan ju bli väldigt knepigt om de inte spelar för att vinna.

Vi måste bara vinna imorgon. Varför inte kopiera fotbollen? 1-8!!!

Det blir tyvärr inte någon organiserad Lisch-resa, så vi dödliga får väl nöja oss med att kolla på BandyPlay eller Aftonbladet. Men det är skönare att kolla tillsammans med likasinnade. Finns det intresse för det, antingen hemma hos någon eller på lokal?

Det stannar nog vid fyra västringar på plats, men förhoppningsvis räcker det till seger ändå.

Det känns ändå som den mest tacksamma matchen att börja kvalet med. Falun på Lugnet hade känts mer obehagligt.

Sida 1 av 3Nästa