eller Registrera för att skapa inlägg och ämnen.

Kalmar - Sirius [2020-07-23 kl 19.00]

Okej, då ska vi möta ett KFF som visst har sin värsta förlustsvit på 70 år. Men helt ärligt har de inte varit så kassa under denna period. Däremot har inte KFF vunnit på Guldfågeln på 14 månader. De vann en match där i fjol och hemmasegern i år fullbordades på gamla Fredrikskans under en period då de skulle byta till hybridgräs, som det nu är.

Senaste fem KFF-förlusterna har surt kommit till så här:

  • Malmö: Tar ledningen. Släpper in 1-1 i min 63. Släpper in 1-2 i min 89.
  • Hammarby: Tar ledningen. Släpper in 1-1 i min +45. Släpper in 1-2 i min 74.
  • Elfsborg: Tar ledningen. Släpper in 1-1 i min 85. Släpper in 1-2 i min +90.
  • Varberg: Släpper in 0-1 i min 78.
  • Östersund: Tar ledningen. Släpper in 1-1 i  min 51. Släpper in 1-2 i min 88.

Tålamod blir således nyckeln.

Vidare litar jag på att Rydström kan Kalmar. Vi bärgade ju fina segrar mot dem i fjol, dels i premiären med 2-0 men också 3-0 på hösten när vi äntligen fick stå på en läktare värd namnet. Krävs dock ödmjukhet och att vi inte svävar iväg efter succématchen senast. Varning för fasta! Däremot verkar KFF ha ett stort avbräck i att kapten Elm skadade sig senast, han gjorde 1-0 på straff och när han gick ut föll också laget ihop. Han verkar vara oerhört viktig för laget på planen.

Elias är ju avstängd för oss, och Thor verkar inte fit-for-fight, så där har tränarna lite att fundera på. Samtidigt blir det intressant att se hur de ska formera försvaret – om vi ska ta in ett fyrtorn och ånyo bilda tre-/fembackslinjen eller om man fortsätter som sist med Tim och Hjalle som mittlås.

Slutligen får vi hoppas att detta inte blir succé-Sugí's sista Sirius-match, det verkar ju dock inte omöjligt att vi kan få behålla japanen ett tag till. 🙂

Om inte Thor är redo nu när Elias saknas kanske Netabay ska ta plats bredvid Adam och så låter man Saeid ta ett kliv ner i rollen som 10a och provar med Kennedy längst fram? Fast det lär väl inte hända?

Kanske att Roche får chansen där i mitten?

Tror att vi gör som i senaste matcherna mot 08-lagen och sätter upp Hjalle på mitten där (på papperet), fast han spelar back, och på papperet blir mittlåset då Tim ihop med Jalle eller Kebba. Neta lär ju absolut ta plats på mitten med Hellboy också, men sen blir det nog någon form av joker. Att flytta ner Mo är ingen dum idé, han gör ju jobbet var han än spelar och är allround. Kan t.o.m. vara sittande.

Vid ett 3-4-3 förblir nog Mo på plats längst fram. Även om han gör ett bra jobb i presspelet som falsk nia är det ändå så att man är nyfiken på att se en renodlad striker längst fram. Då troligen i ett 4-3-3 för att täcka upp i mitten.

Oavsett så har nog Henke och Theodor en plan som kommer bära frukt.

Kalle 200 seriematcher ikväll? Eller om han själv skulle få uppskatta ca 300 😀

Ja, Kalle petar man knappast på i den form han är i. Förläng kontraktet med kingen!

Han har spelat en hel uppsjö cupmatcher också, samt var ju med i det allsvenska kvalet mot Falken, så totalt sett rör det sig om 23x tävlingsmatcher.

@Västra: Skicka en blomkvast och en flaska Kir till Kalle för hans milstolpe med 200 serielunkar.

@Sirius: Uppmärksamma detta i era kanaler. Lojalitet är respekt!

199 seriematcher, 2 kvalmatcher, och 34 matcher i Svenska cupen. Sammanlagt 235 tävlingsmatcher! Kan vi fastslå det? Kung Karl, det kan vi hur som helst slå fast. 👑

Har sett lite sura miner efter matchen och visst hade vi kunnat vinna, men vi kunde också förlorat. Ett kryss i Kalmar som är desperata på poäng kommer alltid vara okej i min bok. Tycker våran insats är lite för ojämn för att ropa efter för mycket, ett bättre lag hade kunnat straffa våra farliga bolltapp i första halvlek. Vi har vårat bollinnehav men i straffområdena har vi haft bättre insatser.

God poängtotal, plus i målkolumnen och bara två torsk första tio är bra! Då har vi kvar att möta förmodade bottenlag som Helsingborg, Varberg och Mjällby ännu. Hemma är det sämsta laget vi mött Örebro, så vi har inte avhandlat en massa enklare möten heller om man jämför med förra året när vi tog tidiga hemmasegrar mot AFC och Sundsvall för att bygga upp poängtotalen. Har vi inget tydligt mål med säsongen så borde det nu  vara att slå dom 40 poängen vi tog 2017.

En rätt dassig match. Vi håller ju dock ställningarna och har kontroll på matchen är känslan, fram till slutet av matchen då det blir krampaktigt (bokstavligt talat för Netabay). I slutändan är det närmare KFF-seger så vi får väl ta den här poängen och vara nöja med den – så här med distans.

I andra halvlek skapar vi för lite och hemmalaget ville mer. Betydligt fler skott på mål än vad vi mäktar med och dessutom får de en handfull hörnor i andra och frisparkar samt därtill inkastlägen som de så gärna vill ha och just nu är deras farligaste anfallsvapen. Tja, de dominerade all krass statistik förutom bollinnehavet. Det resulterade till slut också, och det ganska så rättvist får man väl säga. Vi sin tur var inte tillräckligt vassa när vi kom till lägen, undantaget Super-Sugi. Vecchias skott går ju allt för sällan på mål och därmed blir målskörden därefter. Vi borde ju kunnat stängt matchen, men samtidigt var nog KFF revanschsugna och bra så det var nog en kombination. Surt att Lukas misslyckas med att plocka ner inlägget (boxa bollen!) som föranleder skitmålet, men han revanscherade sig efter den missen.

Hellboy gick nästan ned i backlinjen och startade många uppspel, det var lite nytt, men var nog en scenförändring i Elias frånvaro. Därtill var det lite nya tendenser i vårt spel där vi försökte bredda ut från backlinjen mer än tidigare, eller jämfört med spelet på plasten. Kan också ha varit en effekt av att vi fastnade en del med bollinnehavet längs med backlinjen och försökte vinna ny mark på så vis, men det gick väl sådär. Tror att Elias saknades en del för att bryta is där på mitten. Kändes surt att vi skulle bli laget som tappade i slutet när KFF gjort sig kända med att vara det laget, och jag är inte alls nöjd med hur vi avslutar den här matchen, men annars var det ett fall framåt jämfört med tidigare matcher på gräs. Trötthet föranleder nog vår dipp på slutet och där ställer jag mig nog lite frågande till bytena, eller snarare avsaknaden av dessa, och om man ska kritisera coachningen så ställer jag mig frågande varför vi i en period där vi så tydligt slaknade sparade på Shabbe, Ståhl och Igbo..?