eller Registrera för att skapa inlägg och ämnen.

Brommapojkarna - Sirius [2020-11-11 kl 19.00]

Okej, hoppas vi går till cupens gruppspel som vi alltid har gjort. Det kan nog bli en tuff match i kväll mot BP med en kvartett gamla blåsvarta: Arvidsson, Nilsson, CG och Haglund. Hoppas vi tar uppgiften på allvar och inte luftar för mycket. Vi var obehagligt nära att åka ur mot ett sämre lag från tredjedivisionen i fjol då det avgjordes på straffläggning. Har vi en betryggande ledning däremot, då kan vi lufta lite. Annars är det ju ändå landslagsuppehåll för vår del, så vi behöver inte tänka på den aspekten. Våra startspelare behöver få lite självförtroende och en seger nu också efter en negativ svit på fem raka utan vinst.

Matchen sänds på DobbTV.

Ja det gick ju vägen. Impad av att vi inte panikade efter 1-2 utan malde på och fick ett välförtjänt 1-3.

J-a tjat på bisatteren om att Acke, Elias och Shabani nog kunde "gå till ett större lag". Blir så trött på sånt.

Vi ska vara glada att BP inte prioriterade cupen utan har fokuset på att bibehålla kvalplatsen (de har match i helgen igen). Varken Haglund, jeppen eller nissen var ju med. Tack för det. Men de hade en Nordlund som var ett ständigt hot mot vårt svaga mittlås. Denne nästan 28-åring värvade för övrigt BP in från Timrå i somras, lite otypisk värvning kan tyckas, men de känns verkligen desperata på att lyckas gå upp med denna satsning i år.

Men som sagt, det var BP:s B-lag vi mötte i mångt och mycket. De vilade sin skyttekung m.m. Reservkeepern och en handfull U22-spelare från start. Det var faktiskt bara CG som startade i denna match jämfört med deras senaste match. Jämför med oss som hade 9/11 startspelare sen sist.

Ändå skrämmande att vi, med detta i åtanke, släppte till väldigt många farliga målchanser. Kontringshoten i djupled (både centralt men i andra även på högerkanten) och förstås även luftrummet fallerade. Tur att de inte hade kvaliteten att straffa oss mer. I serien hade vi nog torskat detta.

Vi vann och gick vidare, det var bra och jobbet gjordes, kan tyckas. Vi bröt förlustsviten på fem raka, det kan vara skönt. Annars var det inte mycket att hänga i granen.

Credd till bäste Sugi som var högst inblandad i alla våra tre mål, och kul att Jocke fick göra 1+1 också samt Shabbe sitt första mål. Hedersomnämnande även till Jono som avvärjde några riktigt bra lägen och höll nollan. Symboliskt att de reducerade direkt när Lukas kom in.

Där har våran tränarstab ett långvarigt problem med att vi har långsamma backar som är utspridda och inte hinner täcka ytor.Svårt att pressa bort rensningar som leder till kontringar.Brister i grunduppställning och spelförståelse tycker jag.En glad Kebba löser det alla dagar i veckan även mot allsvenskt motstånd. Hörnorna orkar jag inte kommentera ( hög division 4 klass i båda straffområdena)